středa 18. listopadu 2015

Jak se zbavit bradavice

Bradavice na naše tělo může zaútočit zcela nenápadně. V první chvíli si nemusíme ani uvědomit, že se o nějakou bradavici jedná. Nejčastěji postihuje tato choroba ruce a chodidla. Místo nákazy může svědit, ale může být také bez příznaků. Zdá se nám, že máme nějaký mozol nebo třísku a příliš to neřešíme. Pak ovšem bradavice vyroste do své dospělosti a je zcela jasné, oč jde.
Bradavice je virové kožní onemocnění, které napadá organismus s oslabeným imunitním systémem. Stačí mít drobné oděrky nebo zranění, do kterého se dostane zrohovatělá kůže bradavice z okolí či od určitého jedince. Bradavice se také velmi rychle přenáší škrábáním daného místa, kdy si nechtěně rozneseme bradavice na ostatní části našeho těla. Je to vysoce přenosné onemocnění a mnohdy se ho člověk nedokáže zbavit dlouhá léta. Inkubační doba bradavic se může pohybovat od několika týdnů až po několik měsíců. Proto často nelze zjistit zdroj nákazy. Tento virus má nejraději vlhká a veřejně dostupná místa, jako jsou šatny, koupaliště, sauny apod.
Jako každé onemocnění i bradavice souvisí s naším vnitřním Já. Musíme se ptát, co je v nepořádku a co se v nás odehrává. Cítíme se zranitelní? Nejsme spokojeni sami se sebou? Bradavice symbolizuje ošklivost, je spojena s nevzhledností a temnými silami. Brání něžnostem a dává průchod špatným myšlenkám, konfrontuje nás s našimi temnými stránkami. Jsme ochotni přijmout nás se všemi pozitivními i negativními vlastnostmi?
Někdy se bradavice objeví jen na chvíli a sama zmizí. Jako kdyby nás chtěla upozornit na to, že s námi není něco v pořádku, ale naše tělo se s tím dokáže vyrovnat. Někteří se naopak bradavice nedokážou zbavit, i když vyzkoušeli nespočet léčebných metod. Mezi nejčastější léčbu patří léčba tekutým dusíkem, aplikace kyseliny, chirurgický zákrok nebo odstranění laserem. Mnozí si ovšem poradí sami  a využijí dary přírody. Někteří si na bradavice přikládají cibuli nebo česnek, jiní využijí Tea Tree olej. Magickými rostlinami, které dokážou zamávat s bradavicemi, jsou divizna a vlaštovičník.
Divizna je dvouletá rostlina, která má nejraději propustné vápenaté půdy na slunných místech. V dávných dobách se věřilo, že zahrada, na které roste divizna, je požehnaná. Na bradavice se používají výhradně čerstvé listy divizny, které podrtíme.
Vlaštovičník roste nejčastěji u plotů, hřbitovů, v křovinách. Sběr této rostliny je proto velmi jednoduchý. Vlaštovičník má narkotické a toxické účinky, proto při manipulace s touto bylinou musíme být velmi opatrní. Vlaštovičník ohlašoval příchod jara a návrat vlaštovek z dalekých cest. Šťáva vlaštovičníku smíchaná s octem pomáhá odstranit bradavice. Je ovšem nutné dbát zvýšené opatrnosti, abychom touto směsí neporanili okolní pokožku, protože je velmi agresivní.
Jsou lidé, kteří jsou veskrze odolní a jen tak je něco neporazí. Pak jsou lidé, kteří mívají problémy s oslabenou imunitou a často trpí přenosnými chorobami. Vždy se ovšem musíme ptát, co na to říká naše vnitřní Já. Výrazně pomáhá také prevence a hygiena našeho těla. Předcházení vzniku nemoci je základní stavební kámen našeho zdraví. Dbejme na hygienu nohou i rukou, nošení přezůvek ve společných prostorech, vyváženou stravu plnou vitamínů a minerálů. A dbejme také na naší duševní hygienu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář